Beste beleggingsrekening vergelijken

Een beleggingsrekening openen is online zo gedaan. Maar er zijn best veel beleggingsrekeningen. Hier dan ook een speciaal overzicht van beleggingsrekeningen waar je zelf actief kan beleggen of waar je dit kan laten doen. Een beleggingsrekening openen is de eerste stap naar succesvol beleggen, maar welke beleggingsrekening past het beste bij jou?

Waar moet je op letten om de beste beleggingsrekening voor jou te bepalen?

  • De kosten van een beleggingsrekening hangen sterk af van je typische gebruik. Een keer per maand geld storten in een beleggingsfonds is nogal anders dan wanneer je dagelijks actief gaat beleggen (day-trading).
  • Daarnaast zijn er ook andere aspecten waar je aandacht aan kan besteden in je keuze. Wat voor jou de goedkoopste beleggingsrekening of de beste beleggingsrekening is, hangt dan ook van een aantal factoren af.
BankRekening
DEGIROGoedkoop fonds
Saxo BankMakkelijk fonds
RabobankMakkelijk fonds
LynxVoor gevorderden

Beste beleggingsrekening vergelijken

  • Beleggingsrekeningen heb je in veel soorten. De makkelijkste zijn automatische rekeningen. Dat zijn fondsen waar je alleen maar geld in hoeft te stoppen. Die fondsen regelen dan de beleggingen. Jij hoeft verder niets te doen. Een voorbeeld hiervan is
  • Ga je voor goedkoop zelf beleggen of laten beleggen, kies dan DEGIRO. Het is niet de eenvoudigste manier om te beleggen, maar op lange termijn is het verschil in kosten ontzettend belangrijk.
  • Wil je zonder veel moeite beleggen, dan bieden verschillende fondsen een pakket waarin je het beleggen uit handen geeft, zoals bij Saxo Bank of Rabobank.
  • Ben je een ervaren en/of actieve belegger? Kijk dan eens bij Lynx.
  • Je kunt ook beleggen in bedrijven, door kredietaanvragen van bedrijven te financieren. Dit heet peer-to-peer beleggen.

Beleggingsrekening vergelijken

Hieronder een vergelijking van beleggingsrekeningen waar je zelf actief kan handelen in aandelen, of waar je dit kan laten doen.

Elke broker heeft zijn eigen individuele kenmerken en beleggingsmogelijkheden. Wij raden je aan om enkele beleggingsrekeningen te kiezen die je aanspreken en deze nog eens nader te vergelijken.

Het handige overzicht van beleggingsrekeningen dat wij je geven kan je helpen om de beleggingsrekening te kiezen die het beste bij jou past. Lees de informatie rustig door en selecteer de beleggingsrekening die je het meest aanspreekt. Bij deze aanbieder kun je dan een beleggingsrekening openen.

Beleggingsrekening openen

Beleggingsrekeningen heb je in veel soorten. De makkelijkste zijn automatische rekeningen. Dat zijn fondsen waar je alleen maar geld in hoeft te stoppen. Die fondsen regelen dan de beleggingen. Jij hoeft verder niets te doen.

Verstandig beleggen

Bij FiFi raden we het af om zelf actief te gaan beleggen in specifieke bedrijven. Veel mensen denken dat ze de markt kunnen verslaan met technische analyse, of door te beleggen in specifieke bedrijven. Als je heel goed weet wat je doet kun je je hiermee bezig houden, maar zelfs professionals lukt het niet om op lange termijn een beter rendement te halen dan de goedkoopste beleggingsfondsen. Je kunt dus beter gewoon beleggen in fondsen met de laagste kosten. Op lange termijn ga je hier het meeste rendement uit halen.

Beleggen en belasting

Belasting is een aspect waar je wel een voordeel uit kunt halen, door pensioen-beleggen te maximaliseren. Je betaalt hierdoor minder belasting over je vermogen dat je opbouwt. Pensioenbeleggen kan zorgen voor een hele interessante extra cash-flow als je eenmaal met pensioen gaat. Je kan hiermee al op jonge leeftijd beginnen en je hebt er verder weinig omkijken naar.

Rendement

Op lange termijn wordt vaak een percentage van 7% aangehouden voor brede indexfondsen, op basis van de beurzen van de afgelopen 100 jaar. Dat is natuurlijk geen zekerheid, en ook geen wetmatigheid. Maar je kan er wel van uitgaan dat dit gemiddelde gewoon zo blijft. Uiteindelijk gaat het altijd voorwaarts met de economische ontwikkeling en groei, ook als het een tijdje wat minder goed gaat.

Bovendien zijn de meeste fondsbeheerders ook wel slim genoeg om niet in bedrijven te beleggen als het minder goed gaat, en juist ook in ondernemingen en secotren te beleggen waar een grotere groei verwacht wordt. Nu is dat bijvoorbeeld energietransitie en duurzame economische sectoren.

Alternatieven voor beleggingsrekening

  • Ten eerste wil je ervoor zorgen dat je absoluut geen andere schulden hebt. Los je creditcards en je persoonlijke lening af voordat je serieus gaat beginnen met beleggen.
  • Je kunt een uitzondering maken voor een hypotheek, maar ook hier kan het goed zijn om te kijken of je niet extra wilt aflossen.
  • Peer-to-peer leningen hebben meer risico, maar bieden wel een hoger rendement van bijv. 6.75% bij Bondora, zonder de sterke koersschommelingen.

Wil je een beleggingsrekening openen? Op deze pagina vind je een overzicht van de mogelijkheden van het openen van een beleggingsrekening. De kosten van beleggingsrekeningen lopen erg uiteen. Er zijn maandelijkse kosten, jaarlijkse kosten en transactiekosten. Deze kosten bepalen in sterke mate je succes op de lange termijn. Bovendien heeft elke beleggingsrekening zijn voordelen, nadelen en verschillende mogelijkheden.

Kosten beleggingsrekening

De kosten van beleggingsrekeningen kunnen nogal uiteenlopen. Er zijn vaste kosten voor de beleggingsrekening. Deze kunnen variëren van €50 per jaar bij DEGIRO tot een paar honderd euro bij de meeste andere aanbieders. Een belegger betaalt daarnaast ook voor elke trade, aankoop of verkoop van aandelen. Ook hier is DEGIRO de goedkoopste aanbieder in Nederland, met €2 per transactie. Er zijn op internationaal niveau echter nog goedkopere opties, zoals Interactive Brokers.

De kosten zijn ook afhankelijk van risico. Hoe meer risico je loopt met je belegging, hoe hoger het rendement en hoe lager de kosten. Wil je minder risico lopen, dan kunnen de kosten hoger uitvallen en het rendement lager. ‘Te mooi om waar te zijn’ is vaak echt te mooi om waar te zijn.

Verborgen kosten beleggingsrekening

Behalve expliciete kosten, zijn er ook verborgen kosten. Het is lastig om hier een goed beeld van te krijgen. Je kunt ervan uitgaan dat goedkope maandelijkse, jaarlijkse en transactiekosten samengaan met verborgen kosten.

DEGIRO hanteert bijvoorbeeld ‘securities lending’, waarbij aandelen worden uitgeleend aan derden. Dit brengt extra risico met zich mee voor beleggers, waardoor de tarieven bij DEGIRO laag zijn. Beleggingsfondsen kunnen ook zogenaamde trucjes uithalen met timing en het handelsvolume om hiermee hun winst te genereren.

Lees daarom onze uitgebreide beschrijvingen door van de beleggingsfondsen. In deze beschrijvingen worden de voor- en nadelen uiteengezet.

Beleggingsrekening vergelijken met beleggen in Bitcoin

Bitcoin bestaat pas sinds 2009 en heeft een belachelijk hoog rendement opgeleverd. In vergelijking met beleggen, kleven er een hoop meer risico’s aan het beleggen in cryptovaluta. Vergeleken met traditionele investeringen, zoals in vastgoed, kan het best interessant zijn om Bitcoins te kopen.

Ook hierbij geldt: hoe hoger het rendement, hoe hoger de risico’s. Wanneer de cryptocurrency-markt instort, ben je ook je investering kwijt. Zit je eraan te denken om in Bitcoins te beleggen? Laat je dan goed informeren. Nog een tip: heb de moed om er op tijd uit te stappen, zodat je een goed rendement kunt krijgen.

Beleggingsrekening vergelijken met vastgoed

Sinds de financiële crisis van 2008 zijn de vastgoedprijzen laag en de rentes op leningen ook relatief laag. Beleggen in vastgoed is in Nederland opeens erg interessant. Internationale investeerders hebben de afgelopen jaren miljarden geïnvesteerd in Nederlands vastgoed.

Bovendien kan het voor particulieren fiscaal aantrekkelijk zijn om in vastgoed te investeren. De overdrachtsbelasting is in Nederland relatief laag. Beleggen in vastgoed is voor veel investeerders momenteel erg aantrekkelijk.

Pensioen beleggen vergelijken

Wil je wellicht je pensioen beleggen en de verschillende opties voor pensioen beleggen vergelijken? Bij DEGIRO kun je bijvoorbeeld een pensioenrekening openen om zo fiscaal vriendelijk voor een aanvullend pensioen te sparen. Je kunt dan gemakkelijk aandelen, obligaties en ETF’s aankopen. Hier kun je vroeger of later de vruchten van plukken.

Beleggen of sparen?

De spaarrente staat historisch laag. Je krijgt zo goed als geen rente op spaargeld. Wanneer je een klein vermogen hebt vergaard, kun je dit beter beleggen of op een andere manier investeren.

De belangrijkste tip die wij je kunnen meegeven, is om je vermogen zo veel mogelijk te spreiden. Hoe meer je spreidt, hoe minder risico je loopt met je belegging. Beleg dus een deel van je vermogen in verschillende fondsen. Je kunt ook overwegen om te beleggen in P2P kredieten. Momenteel in investeren in vastgoed aantrekkelijk. Daarnaast kun je een deel achter de hand houden op een spaarrekening.

Goedkoopste beleggingsrekening

Wat de goedkoopste beleggingsrekening is, hangt sterk af van hoe hoog het vermogen is dat je belegt. Als je méér dan 100,000 dollar aan vermogen belegt betaal je bij Interactive Brokers geen maandelijks kosten meer. Normaal is dat 10 dollar, dus 120 dollar per jaar. Ook als je vaak aan- en verkoopt kan Interactive Brokers goedkoper zijn dan andere aanbieders, de kosten om aandelen op NASDAQ en NYSE zijn maar 1$ per transactie.

Verder lezen

Conclusie

Zorg ervoor dat je financiële basis helemaal in orde is voordat je serieus gaat beginnen met een beleggingsrekening. Ga niet gokken (daytraden, binary options), beleg voor de lange termijn, alleen met geld dat je kunt missen (voor minstens 10 jaar).

Verder lezen

veilig beleggen met hoog rendement

Veilig beleggen met hoog rendement

Veilig beleggen met hoog rendement, dat wil iedereen wel. Helaas is het risico van een ... Verder lezen
p2p-beleggen-in-leningen

Beleggen in P2P leningen

Peer-to-Peer (P2P) leningen zijn tegenwoordig een populaire manier van beleggen. Banken geven nauwelijks rente op ... Verder lezen
rijk worden met beleggen

Rijk worden met beleggen

Bijna iedereen wil rijk worden. Er zijn verschillende manieren om echt rijk te worden. Rijk ... Verder lezen
Kleine belegger

De Beste Broker voor Kleine Beleggers: Jouw Gids naar Slim Beleggen

Ook afgelopen jaar zijn steeds meer mensen begonnen met beleggen. Logisch. Met de extreem lage ... Verder lezen
Beleggen met 50 euro per maand

Beleggen met 50 Euro per Maand: Praktische Stappen en Advies

Door te beleggen met 50 euro per maand kun je gemakkelijk geld verdienen zonder dat ... Verder lezen
Automatisch beleggen

Automatisch Beleggen: Efficiënt Sparen voor de Toekomst

Wil jij geld verdienen zonder er veel voor te hoeven doen? Dan is automatisch beleggen ... Verder lezen
Beleggingsopties

Beleggen: Top 10 beleggingsopties

Je wil beginnen met beleggen. Waar kun je dan het beste in beleggen? En wat ... Verder lezen
Wat is het verschil tussen investeren en beleggen

Wat is het verschil tussen investeren en beleggen?

Voor velen is het verschil tussen investeren en beleggen niet helemaal duidelijk. Deze termen worden ... Verder lezen
Sparen leuk maken

Leren beleggen

Als je niet belegt, neemt je vermogen alleen maar af. De vermogensbelasting is namelijk hoger ... Verder lezen

FiFi Finance is een financiële website. Wij zijn een online bron voor iedereen die meer wil weten over financiële zaken. Wij verstrekken informatie over onderwerpen zoals bankrekeningen, investeringen, leningen en persoonlijk financieel beheer. Onze missie is om financiële empowerment te bevorderen, door middel van toegankelijke financiële oplossingen voor iedereen. Jouw feedback wordt op prijs gesteld. Lees meer over ons.