Beleggingsrekening vergelijken

Wil je een beleggingsrekening openen? Beleggingsrekening vergelijken met wat er op de markt beschikbaar is een verstandige eerste stap. Met een beleggingsrekening kun je zelf gaan beleggen. Het is verstandig om even goed te vergelijken. De kosten lopen nogal uiteen. Je hebt te maken met maandelijkse of jaarlijkse kosten en ook met transactiekosten. Een beleggingsrekening openen is de eerste stap naar succesvol beleggen.

Beleggingsrekeningen vergelijken

Hier een handig overzicht van de verschillende beleggingsrekeningen. Het is beknopt, dus het is verstandig om niet meteen voor 1 rekening te kiezen, maar de drie beste naast elkaar te leggen.

De meest interessante beleggingsbanken zijn de ietwat kleinere banken. De kosten van handel in aandelen zijn meestal wat hoger bij Rabo, SNS en ABN. Het gemak en de bekendheid kunnen alsnog een doorslaggevende rol in je besluit spelen om te kiezen voor een bepaalde bank.

Kosten beleggingsrekening vergelijken

De kosten van beleggingsrekeningen kunnen nogal uiteenlopen. Je hebt te maken met vaste kosten onafhankelijk van hoeveel je handelt, dit kan variëren van zo’n 50€ per jaar bij DEGIRO tot een paar honderd euro bij de meeste andere aanbieders. Je betaalt daarnaast ook voor elke trade, aankoop of verkoop van aandelen. Ook hier is DEGIRO de goedkoopste gebruikelijke aanbieder in Nederland, met 2€ per transactie.  Je kunt echter nog goedkoper gaan, bij Interactive Brokers.

Verborgen kosten

Behalve expliciete kosten zijn er ook verborgen kosten. Hier is moeilijker om inzicht in te krijgen, maar als je bijv. bij Interactive Brokers 1$ voor een trade betaalt kun je ervan uitgaan dat IB speelt met timing en andere trucjes die een broker kan uithalen vanwege het grote trading volume.

Beleggingsrekening vergelijken met beleggen in Bitcoin

Bitcoin bestaat pas sinds 2009 en heeft een belachelijk hoge return on investment opgeleverd. In vergelijking met beleggen kleven er een hoop meer risico’s aan beleggen in cryptovaluta, maar als je het balanceert met traditionelere investeringen zoals vastgoed kan het best interessant zijn om Bitcoin te kopen.

Beleggingsrekening vergelijken met vastgoed

Vergeleken met beleggen is vastgoed in Nederland best wel interessant. De overdrachtsbelasting is internationaal gezien erg laag en je kunt het meestal via Box 3 doen. Dat maakt het al snel fiscaal aantrekkelijker dan aandelen.

Pensioen beleggen vergelijken

Bij DEGIRO kun je hier ook een pensioenrekening openen om zo fiscaal vriendelijk voor een aanvullend pensioen te sparen. Je kunt dan makkelijk aandelen, obligaties en ETF’s aankopen waar je later de vruchten van kunt plukken..

Beleggen of sparen?

Het is meestal niet verstandig om al je vermogen in aandelen te steken. Het is beter om je geld te spreiden over verschillende dingen. Een deel in een spaarrekening, een deel vastgoed – als je genoeg vermogen hebt.

Beleggingsrekeningen vergelijken

Beleggingsrekening vergelijken: kies de beste beleggingsrekening

Verder lezen