In Nederland beleggen via Interactive Brokers

Ook vanuit Nederland kun je belegen via Interactive Brokers (IB). De prijzen voor transacties zijn er een stuk aantrekkelijker dan wat je bij Nederlandse beleggingsbanken als Alex, Lynx, Binck en TradersOnly ziet. IB weet dit zelf ook en biedt een deel van zijn services, zoals de regelmatige webinars, ook in het Nederlands aan.

NASDAQ en NYSE: 1$ per transactie

Voor aan- of verkoop van aandelen op NASDAQ of NYSE betaal je bijvoorbeeld maar 1$ per transactie, in plaats van 4 of zelfs 10 euro. Op Europese beurzen is het iets meer, 2.5 EUR per transactie, maar nog steeds goedkoper dan alle Nederlandse banken. Het minimale startkapitaal ligt rond de 10,000 euro, maar je kunt dit geld ook weer terug laten storten zodra je account werkt.

Interactive Brokers Nederland

Voor beleggingsorders biedt IB zowel een standalone applicatie als een web interface aan. Ik heb de standalone applicatie eerlijk gezegd nooit geprobeerd, maar ik heb het idee dat het vrijwel hetzelfde werkt als de web interface.

Je kunt bij Interactive Brokers beleggen in een hele hoop verschillende markten. Dit houdt ook in dat je valuta moet hebben voor die markten. Als je in USD aandelen wilt handelen moet je dus eerst je EUR omzetten. Je gaat dus eigenlijk altijd al gebruik maken van de forex handelsmogelijkheid bij IB.

CapTrader: Duitse versie van Interactive Brokers

Interactive Brokers is goedkoop. Maar is Amerikaans. Als je liever zaken doet met Europese bedrijven dan kan dat. In Duitsland heb je bijvoorbeeld CapTrader, dat reclame maakt met het tarief van 1 cent per Amerikaans aandeel. Eigenlijk is CapTrader ook gewoon een subsidiary van IB. Hierdoor profiteer je van voordelen aan beide kanten van de oceaan. Dekking door financiële autoriteiten in de EU én de VS, extreem lage kosten. Bij CapTrader ligt het minimaal startkapitaal een stuk lager met 4000 euro.

captrader-300x250

Websites